Nedenfor finder du en oversigt over mine mest populære foredrag. Alle foredrag kan kombineres og vinkles, så det tilpasses jeres behov. De fleste foredrag kan vinkles både mod ledere og medarbejdere. Du kan få et indtryk af min stil og indholdet i mine foredrag i denne lille smagsprøve – et 20 minutter langt foredrag, jeg holdt på Arbejdsglædekonferencen i 2013. Et typisk foredrag varer ca. 1½ time, men det kan variere fra 1-3 timer, blandt andet afhængig af, om der skal indlægges pause og være mulighed for at stille spørgsmål.
Jeg tilbyder
Workshops / åbne kurser
Nedenfor kan du se en oversigt over nogle af de interne workshops og kurser, jeg tilbyder. Indholdet kan altid tilpasses. Workshops varer ½ – 1 dag. Kurser varer 1-3 dage. Åbne kurser annonceres også her.
Rådgivning og ledelsessparring
Har din arbejdsplads eller din ledergruppe brug for rådgivning om motivation, ledelse, arbejdsorganisering, talentudvikling mv.? Så kan det være, at rådgivning eller ledelsessparring er løsningen.
Rådgivning og ledelsessparring kan antage mange former. Nogle forløb kan være længerevarende. Andre kan have form af en halv dags workshop.
Det mest efterspurgte format er heldags-sparring med et ledelsesteam, hvor der tales om konkrete ledelsesmæssige udfordringer og ofte også om ledelsesteamets arketypesammensætning og de konsekvenser, det har for ledelsesudøvelsen.
Omdrejningspunkterne kan være
Sparring
Sparringssamtaler med en enkelt leder eller et ledelsesteam. Fokus er ofte på konkrete ledelsesudfordringer og på lederens egen arketype (eller ledelsesteamets arketypesammensætning) og de konsekvenser, det har for ledelsesudøvelsen. Fokus kan også være på lederens eller ledelsesteamets egen motivation. Formatet kan være en længere sparringssamtale eller en heldagsworkshop. Der kan indlægges individuelle arketypebestemmelsessamtaler med alle i ledelsesteamet.
Workshops
Workshops med fokus på teamsamarbejde (ofte med afdækning af teamets arketypesammensætning og de opmærksomhedspunkter, der følger deraf). Workshoppen varer ½-1 dag og fokuserer på forskellige aspekter i teamsamarbejdet. Ofte indlægges der en session, hvor der skabes et overblik over teamets arketypesammensætning (kan gøres anonymt), hvorpå fordele, ulemper, udfordringer og opmærksomhedspunkter ved netop denne arketypesammensætning diskuteres.
Arketypeantropologisk analyse
Arketypeantropologisk analyse med fokus på kulturens positive sider og skyggesider i et arketypeperspektiv. Analysen rummer en analyse af arbejdets natur (rutinearbejde, kreativt arbejde, vidensarbejde, arbejde med høje følelsesmæssige krav mv.), afdækning af arketypesammensætningen i et team eller i en afdeling (kan afdækkes på baggrund af gruppesamtaler eller individuelle samtaler, evt. i stikprøver) samt en delvis kulturanalyse (hvilke normer og værdier er særligt stærke i kulturen). Analysen kan afdække, om der er nogle arketyper, der er i særlig fare for at blive demotiverede med høj personaleomsætning, stress, sygefravær, produktivitetsfald mv. til følge.
MUS-samtaler
Sparring om, hvordan MUS-samtaler kan blive mere meningsfulde for alle arketyper
Motivationsundersøgelser
Motivationsundersøgelser, der kan afdække årsager til demotivation, stress, sygefravær etc.
Forandringer
Sparring om, hvordan man griber forandringer an i et arketypeperspektiv (hvordan og hvorfor reagerer forskellige arketyper, som de gør, og hvordan kan man ledelsesmæssigt gribe en forandring an på den bedst mulige måde for alle arketyper)
Talentprogrammers udformning
Sparring om talentprogrammers udformning (især med fokus på det ofte vanskelige specialist-spor)
Oversigt over foredrag / workshops / kurser
Praktisk information
- Et typisk foredrag varer ca. 1½ time, men det kan variere fra 1-3 timer, blandt andet afhængig af, om der skal indlægges pause og være mulighed for at stille spørgsmål. Workshops varer ½-1 dag. Kurser varer ½-3 dage.
- Når jeg holder foredrag har jeg typisk brug for pc tilsluttet projektor og evt. mikrofon (SKAL være håndfri). Og meget gerne et glas vand!
- Jeg sender gerne præsentationen og andet materiale ud i pdf-format efter foredraget.
Download kursusmateriale
Har du været til et foredrag, kan du downloade materiale her. Du kan finde artikler, du kan bruge som genopfriskning eller artikler, du kan dele med dine kollegaer. Du kan også finde en kort guide til arketypebestemmelse.
Referencer
Her kan du se et udpluk af de arbejdspladser, jeg har holdt foredrag for eller arbejdet med som konsulent.