Skip to main content

I denne anden episode fra Træn Trivslen taler jeg med Sanne Østergaard Nissen om Primadonnaledelse. Denne gang har vi en ekstra gæst med i studiet, Kim Hass Rubin, som er leder af efter- og videreuddannelsesafdelingen på UCL, og som har stor praktisk erfaring med ledelse af Primadonnaer og de øvrige arketyper.

Lyt med her…

”Dem, der forstår hinanden bedst, det er primadonnaer indbyrdes – i det omfang, de er enige om, hvad sagen er. Det man bare skal vide som leder, det er, at nogle gange kæmper primadonnaer nogle sindssyge kampe mod hinanden også. I virkeligheden så hvæsser de bare kniven lidt”

  • Hvorfor kan det være konfliktfyldt farvand med forskellige arketyper på arbejdspladsen?
  • Hvad kræver det at lede primadonnaer (og andre arketyper)?
  •  Hvordan skaber vi gode rammer for alle arketypers trivsel på arbejdspladsen – også primadonnaen?

I dette afsnit af TRÆN TRIVSLEN har vi inviteret Helle Hein og Kim Hass Rubin i studiet til en interessant samtale om primadonnaledelse. Med udgangspunkt i Helles bog af selvsamme navn udfolder Helle tankerne og forskningen bag, og Kim bidrager med sin ledelseserfaring, gode refleksioner og spørgsmål.

Vi kommer blandt andet omkring de kommunikationsudfordringer og konflikter, der kan opstå med forskellige arketyper på arbejdspladsen, og der er gode råd og perspektiver til såvel ledere og medarbejdere til at opnå større forståelse og dermed også andre mere konstruktive måder at tilgå hinanden. Helles centrale pointe er at droppe fordommene om primadonnaerne og i højere grad prøve at forstå ’kaldet’. Kims centrale pointe er at gøde jorden i fredstid, så der er bygget op til velvilje – også når vi havner i krigstid i de interne samarbejdsrelationer. Dette kan være medvirkende til både at fremme samarbejdet og styrke trivslen på arbejdspladsen.

Skriv en kommentar